· Jordi RibaudĂ­ Trepat


Jordi Ribaudí Trepat (Igualada, 1968) és Dissenyador Industrial i creador de l’Estudi Ribaudí, laboratori dedicat a la creació i transformació d’objectes i espais (www.ribaudi.com).

Va fer els seus estudis a l’Escola Elisava de Barcelona. L’any 1992 comença a treballar com a professional a l’estudi de disseny “Invenio taller de diseño”, on hi col·labora fins el 1996.

Entre el 1993 i el 1999, i de forma simultània amb la seva activitat professional, exerceix de professor a l’escola d’Arts i Oficis Gaspar Camps d’Igualada, en l’especialitat de disseny de marroquineria i complements de vestir.

Va ser seleccionat pel COOB’92 per participar en el projecte “Finestra”, dissenyant material esportiu pels Jocs Olímpics de Barcelona i també per participar en l’exposició “Spanish Product Design Exhibition” de Nova Delhi, organitzada per l’ICEX i el DDI.

L’any 1996 obre el seu estudi propi a Igualada, on hi ofereix serveis de disseny de productes a diverses empreses de mobiliari, il·luminació i equipament per a la llar i la indústria. El 2002, dóna un nou impuls a l’estudi amb la fundació de “Sapiens Design”, empresa especialitzada en disseny de producte, mobiliari i il·luminació, des de la que crea la productora d’il·luminació “Noon Barcelona”, amb la voluntat d’experimentar i de donar cabuda a altres dissenyadors en la recerca de nous camins en el marc de la producció de lluminàries.

Posteriorment comença a treballar en projectes d’interiorisme d’espais comercials, en especial amb la dissenyadora de moda Sita Murt.

El 2007 inicia la restauració de “L’Adoberia”, una antiga fabrica del 1850 que esdevindrà la seu del seu estudi i que vol ser un punt de creativitat a la ciutat d’Igualada (www.adoberia.org).

Actualment és un dels promotors del “Rec.0”, una iniciativa que té per objectiu dinamitzar l’antiga zona de les adoberies d’Igualada, alhora que preservar el seu patrimoni arquitectònic, a través de transformació efímera de les antigues adoberies en “botigues de guerrilla” o “pop-up stores” (www.recstores.com).